Cerrahi bir araç olan Teknoloji, İstanbul’da düzenlenen Uluslararası Buluş Fuarı’nda gümüş madalya kazandı. Dünyada benzeri olmayan bu alet cerrahi bilimine hizmet edecek. Bir sonraki aşama aletin üretilmesi ve ihraç edilmesi. “Bir parçalayıcı” adlı buluş Gaziantep Üniversitesine bağışlandı. Buluşumuzdan bize düşecek pay Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerine burs olarak verilecek.
Mevcut teknikler ile dalağı parçalamak ve parçaları dışarı almak çok uzun sürebilir ve bu süre boyunca, hasta gereğinden fazla miktarda anesteziye maruz kalabilmektedir. Ayrıca dalağı parçalayan aletleri birçok kez torbanın içine sokmak ve çıkarmak gerekebilir ve bunun sonucu torba yırtılabilir. Eğer torba yırtılıp dalak parçaları karın içine düşerse dalağı çıkarmak ve dökülen parçaları temizlemek için karın duvarındaki deliğin büyütülmesi gerekebilir.
- Yeni tasarım ile torbaya zarar vermeden dalağı parçalamak ve parçalanmış dokuyu aspire etmek mümkün olacaktır. Bu sayede işlem hızlı ve güvenli bir şekilde yapılabilir, karın duvarına kesi yapmaya gerek kalmaz.
- Laparoskopik cerrahinin ameliyat sonrası dönemde daha az ağrı olur ve iyileşmenin hızlı gerçekleşir.
- Büyük parçaların vücut dışarısına alınmasını kolaylaştırıp hızlandırarak hastanın anestezide kaldığı süreyi kısaltır ve operasyon sırasında torbanın delinme riskini ortadan kaldırır.
Adı Soyadı : Abdulkadir KARA E-posta adresi: [email protected]
TR 2015/08347 Numaralı Ulusal ve PCT/TR2016/050218 Nolu Uluslararası Patent Başvuruları
Üretim Lisansı Vermek
*Projelerden haberdar olmak için bültenimize abone olabilirsiniz! Söz veriyoruz, sık sık rahatsız etmeyeceğiz...
*Mesai saatleri içerisinde bizleri dilediğiniz an arayabilir veya saat farketmeksizin bizlere mail atabilirsiniz...